30 Nisan 2009 Perşembe

AF  ve  Terör

Türkiye'de ne zaman  AF  konusu ciddi bir biçimde kulislerde konuşulmaya başlansa, en olumlu havanın oluştuğu dönemde mutlaka Doğu'dan topluca şehit olma haberleri gelir.

PKK ile en geniş kapsamlı ateşkesin yapılması planlanan ve önemli bir af düşünülen,  PKK'nın da bu affı istediği bir dönemde;  Özal'ın ölümünden bir ay kadar sonra,  Bingöl'de  33 askerin şehit olması olayında görüyoruz daha önce bunu.
Bu kanlı olaydan sonra af işi rafa kalkmış,  Türkiye hain saldırıya
silahlı çatışmalar ile karşılık vermişti.

33 askerin öldürüldüğü bu olayın,  sonradan,  Askeriye içerisinde savaşın bitmesini istemeyen komutanlarca planlanmış bir tuzak olduğu yönünde canlı şahitlerin de anlatımlarıyla ciddi bazı şüpheler oluştu.
Ne var ki olayın üstü kapatıldı. Taa ki Ergenekon gelişmelerine kadar:

"Ergenekon yapılanması içerisindeki bazı isimler,  33 askerin şehit edilmesi için PKK içindeki kişilerle irtibata geçmiş.  Bingöl'de 33 askerin şehit edilmesi emrini Ergenekon vermiş,  Şemdin Sakık da talimatı yerine getirmişti."

---

Şimdi, tam da yeni bir terör affının uzun süredir konuşulduğu, olumlu havanın tesis edildiği,  DTP'nin de aftan yana olduğu ve PKK'nın silahlı eylemlerini bıraktığı şu dönemde gene benzer bir şey oldu.  Bir mayın tuzağı ile 9 askerimiz daha öldü.  Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal kesiminde mayın patlaması sonucu 9 askerimiz şehit düştü.
Aileleri acılı.  Toplum olaraksa tepkiliyiz.

Ve -zannediyorum-,  af işi gene rafa kalktı.


Görünüşe aldanmayın.  Türkiye'de sıklıkla  "af"  lafı telaffuz edilir, sıklıkla aflar çıka-da-bilir.  Ancak devletimiz daha çok hırsızlarla tecavüzcüleri affediyor,  bir de ilişki içerisinde olduğu mafyayı...
Terör affı dedikleri ise neredeyse tamamen siyasi şov amaçlı, Batı'nın baskısıyla yapılan göstermelik şeyler...  Veya teslim olan PKKlıları, sonrasında bu sefer de PKKlıları öldürmek için kullanıyorlar anladığım kadarıyla...

Hiçbir zaman gerçek bir af ve terör konusunda gerçek bir düzenleme olmadığı için de,  askerleri her daim gündemde ve yüreğimizin ta içinde tutacak olan terör de bitmiyor/bitirilmiyor.  Bu konuda içeriden gelen destek dışarıdan az olmasa gerek ki, bunca senedir böyle geldi böyle gidiyor.

İnsanın aklına ister istemez şöyle bir soru gelmekte:
"Her şey bu kadar tesadüf olabilir mi?"


not:  Kısa bir süreliğine seyahat sürecinde olacağım.  Müsait olursam buralardayım,  olmazsam haftaya görüşürüz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok haklı yazmışsınız.Değindiğiniz konular acı gerçeklerimiz bizim.ama malesef kimse taşın altına elini koymuyor.Yeter artık her hafta şehit haberleri almak istemiyoruz.teröre dur diyin..Akan asker kanlarını durdurun.analar ağlamasın...Lütfen devlet büyüklerimiz yapmanız gereken ne ise yapın.Biz daha fazla şehit haberleri duymak görmek istemiyoruz.