31 Mart 2009 Salı

 Gündemdekiler (Mart 2009)-2

.
27 Mart - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Çağlayancerit ilçesindeki miting sonrası bindiği helikopter öğleden sonra düştü. 28 Mart'ta enkaza ve 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Kazadan sonra 112'yi arayıp yardım isteyen İHA muhabiri İsmail Güneş ise birkaç gün daha arandı.
Sonunda o da bir kaya oyuğunda donmuş olarak bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu, kalabalıklar ve yaldızlı cümleler içerisinde defnedildi. "Maraş dağlarında bir kaza ile düşüp donarak ölmesi ise sabredenlere ilahi adaletin dokunaklı bir tecellisi" idi.



Uğur Dündar - Ergenekon'u sulandırmak maksadıyla dikkatleri farklı yönlere çekmek adına elinden geleni Mart ayında da ardına koymadı ve kendi şahsında yeni bir boyut açtı.   (bkz:  Uğur Dündar'ın ekran şovu)

Bu saçmalıktan bir gün sonra da  Sabih Kanadoğlu'nu  canlı yayında kabul ederek, "Ergenekon Davası'na askeri mahkeme bakmalıdır" tezini işlemeye başladı.  RTE,  katıldığı bir canlı yayında Uğur Dündar için "Kimyası bozulmuş" diyerek kısa ve net bir tespitte bulundu.



Ergenekon Davası,  2. iddianamesi ile bir yerlerde  ("Ordaaa bir köy var,
ay pardon  bir mahkeme var uzaktaaa"  kabilinden)  devam ediyor.
Şöyle bir düşünüyorum da; Kemal Kerinçsiz, Yasin Hayal ve korkunç işkenceler yapmış bu bir dizi adamın birbirlerini bulması tesadüf olmasa gerek. Zira hepsi sorunlu, kötülüğe teslim ve cinsel sorunları olan adamlar gibi duruyor. Birinin konuşmaya başladığında daha 2. cümlesinde alnından terler boşalıyor, diğerinin üst ve alt dudağı bir türlü birbirine değmiyor. İnsanoğlunun en uysallaşacağı ortamlarda bile şahıs sorun yaratabiliyor.

Şimdi bir de bu ay içerisinde, Silivri Cezaevi müdürlerinin, Ergenekon sanıklarına özel muamelede bulundukları iddiasıyla açığa alınmaları gibi bir durum oldu.
Neticede içeriden Kerinçsiz,  dışarıdan Kanadoğlu çalışıp didiniyor.
Meseleleri şu:  "Amman mahkemeye Askeri yargıçlar baksın!"
Dikkat edin  "Ergenekon yoktur demiyorlar  ya da  adalet istemiyorlar. Onlar askeri yargıç istiyor! Askeri yargıçların da ne şekilde karar verdikleri Şemdinli olaylarında da  Karargah Evleri'nde de görülmüştü."



Nihayet yerel seçimler bitti. Sonuçlar için bakınız:  29 Mart Yerel Seçim Sonuçları

Bu sefer de "Sonuçların yorumlanması" dönemi başladı. Siyaset içindeki ilk zehirli sözler Cemil Çiçek'ten geldi. Sonuçlar karşısında Murat Karayalçın aktif siyaseti bırakma kararı alırken,  Kılıçdaroğlu  Kadir Topbaş'ı tebrik edip  "Yanlış işler yaptığında yakasında olacağını"  söyledi.



Münevver Karabulut cinayeti sır olmaya,  Hayyam Gariboğlu'nun yeğeni olan katil zanlısı erkek arkadaş Cem G. de kaçmaya devam ediyor.

(bkz:  Münevver K. cinayeti)

Hiç yorum yok: