26 Ocak 2009 Pazartesi

 İsimtescil net

Hizmet konulu her alanda mümkünse Türk işinden uzak durmak gerek. Gene de eşşeklik edip bile bile çukura atladığımız da olmuyor değil.  İş bu blog da İsimtescil'den almış olduğum domain  üzerinden yayınlanıyor.

Ayrıntılı yorumlara girmeyeceğim.  Sadece, bu pazartesi sabahı destek için aradığımda, bir görevli ile aramızda geçen telefon konuşmasını yazıyorum. Sistem çalıştığı sürece burada olacağım/olacağız; ama cümlenin en başında dediğim gibi:  "Sistem düzgün çalıştığı sürece."


-------------------------------------------------------------------------------------

Can ile Canan:  İyi çalışmalar.

Bayan İsimtescil:  Teşekkürler.

Can ile Canan:  İsimtescil'den 1 ay önce almış olduğum domain adresinde bu cumartesiden beri sorun yaşıyorum.  Acaba genel bir sorun mu var?

İsimtescil:  Alan adınız neydi?

C.C.:  canilecanan.com

B.İ.T.:  Bakıyorum, bir saniye...
B.İ.T.:  Sayfanız açılıyor?

C.C.:  Fakat siz ve tekniktekiler dışında kimse göremiyor.  Hem kendi bilgisayarımdan hem de başka bilgisayarlardan defalarca denedim, haftasonundan beri sürekli sorun veriyor.

B.İ.T.:  DNS ayarlarınızı mı değiştirdiniz?

C.C.:  Sorun tüm haftasonu kesintisiz sürünce, Pazar akşamı DNS ayarlarımı güncelledim.  Sorun giderilir gibi olmuştu ama her 15 dakikada bir güncellemeyi tekrarlamam gerekiyordu, yani sitenin düzenli olarak açılabilmesi için.  Bugün ise hepten çöktü.

B.İ.T.:  Bence sorun sizin bilgisayarınızda. Yani bilgisayarınızdaki cash'lerde.

C.C.:  Hımmm... Dediğim gibi haftasonundan beri internet cafeden, arkadaşlarımın bilgisayarından da çok denedim... Kaldı ki arkadaşlarımın hiçbiri de siteyi açamıyor. Böyle bir durum yoktu daha önceden?

B.İ.T.:  İşte dediğim gibi, sorun bilgisayarınızdaki cash'lerde...

C.C.:  Peki süpermişsiniz! Sisteminiz de!

------------------------------------------------------------------------------------


Bu konuşmadan yarım saat kadar sonra tekrar İsimtescil'i arayıp sorunumu tekrarladım. Bu kez hatta bir Bayan değil,  Bay İsimtescil çıktı.  Bir takım işlemleri tekrar yaptı ve şu an açılıyor gözüküyor. 15 dakika sonra tekrardan "Yapım aşamasında"  notu vermezse blog burada olacak.

Bu arada sanırım gitgide seksist bir insan oluyorum. Artık telefonun ucundaki kadın sesi bile beni irite edebiliyor. Bu kadar boş konuşma ve anlayamama becerisi insani olamaz.  Diyorum ki, bütün dünyaya mı dönüp  "cashlerini temizle!!"  diyeceğiz hamfendi?   Bunun üstüne bile aynı cümleyi aynı ses tonunda aynı vurguyla söyleyebiliyor. Tabi bu robotlaşmış üslup başlıbaşına ayrı bir yazı ve inceleme konusu.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Türk olarak kalite arıyorsan Natro'yu tavsiye ederim.

www.natro.com

canilecanan dedi ki...

İsimTescil.net ile geçmişte kalmış bir anım idi bu yazı. "Onlar da kendilerini yenilediler sanırım ki artık sorunsuz gidiyor, neydi o ilk zamanlar?" diye düşünürken tam da ben; bir kaç gün önce yeni sorunlar yaşamaya başladım. Bunlardan birine "GOOGLE Sansürü" yazımda kısaca değinmiştim. (http://canilecananlar.blogspot.com/2010/06/google-sansuru.html)

Gerçekten de, artık üzülmemek için kendi sorunlarımı kendim halletmeye bakıyorum ben, çünkü "baştan savıcı" bir destek anlayışları var. Adamlara gönderdiğim mesajımda sitemin domain adresi şuydu diye not düşüyorum, gelen cevapta "Domain adresinizi yazmanız gerekiyor" deniyor, şaka gibi. Ve kesinlikle cevaplamış olmak için cevaplıyorlar soruları.

Bu noktada benim gibi benzerleri var mı diye merak edip ufaktan da olsa bir tarama yaptım, paylaşmak isterim:

* Taşındım! (http://www.onuralmislar.com/2010/02/21/tasindim/)

* İsimTescil.net çalışanının terbiyesizliği
(http://www.onuralmislar.com/2009/04/21/isimtescilnet-calisaninin-terbiyesizligi/)