2 Şubat 2009 Pazartesi

RTE  Davos'ta!



Recep Tayyip Erdoğan.  Nâm-ı değer  Davos fatihimiz.
Ne fetih ama!  Adamın Türkiye'ye dönüşü bile ücretsiz metro seferleriyle karşılandı,   "One minute!"  (Van minüt!)  ile  gönüllerde taht kurdu!
Öte yandan bizzat  İsrail'in tepki çeken aşırı hareketleri  ve saldırganlığı sebebiyle  bir facia olarak nitelenmedi bu olay/fevriliği dünyada.

Hatırlarsanız bir ara ülkemizde  "delikanlılığın kitabını yazan"  arkadaşlar türemişti ekranlarda, oturdukları yerden rutin tavır ve hareketleriyle kitap yazardı bu Kasımpaşalı arkadaşlar.  RTE de kışkırtıldığında kolaylıkla o eşiğe yanaşıyor.

Murat Belge şöyle diyor bugünkü yazısında  (1 Şubat, Taraf) :
"Öfkeli ve vakur, öfkeli ve zarif olmak mümkündür."

Başbakanımız bu noktaya artık gereğince yoğunlaşmalı.  Her moderatör krizinde stüdyoyu terk etmemeli.  (Geçen sene NTV moderatörüne ettiği lafları hatırlayın.)  Başparmağını her sinirlendiğinde dikine dikine kameralara sallamamalı... Yoksa İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in münasebetsiz benzetmesi (İstanbul'a bombalar yağması örneği)  birgün gerçek olabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya ecevıt amerıka haş haş ekımı ıcın dıklendıgın de amerıkayla aramız bozulur kıbrıs agırdıgımızde butun olmamız gerekırken amerka elcılıgı yapanlar sımdı davosta ıkı kukredı kahraman oldu yıyosa ısraıl urunlerıne ambargo koy cocuk katıllerı musluman dusmanları dıyosun amerıka bıze kıbrıs harekatında ambargo koydu ama kararlılıgımızı gorunce ped ettı ama ben bu adamada o kararlılıgı goremıyorum