9 Şubat 2009 Pazartesi

 Kirpi  (Sinema)


Bu sene yarı yıl tatilinde vizyona giren bir sürü Türk filminden biri de  Kirpi  idi.  Kalktım gittim. Buraya kısaca bir kaç not düşmek farzdır.

Bu bir komedi filmi.  Yandaki film  afişinden de anlaşılacağı üzre,  baş rollerinde Mazhar Alanson ve  Güven Kıraç  var.  Aslında iddialı bir afişle çıkmışlar bence. Bir sürü güzel kadın oyuncunun yanı sıra,  küçük rollerde pek çok ünlü oyuncu olmasına rağmen  anlaşılan yönetmen  "ortaya bir karışık"  yapmak istememiş afişte.

Gittiğime pişman olmadım açıkçası hoş bir seyirlikti.  Gülerken kasıklarınıza ağrılar giren bir komedi filmi değil;  ama basit işler ve küfürlerle güldürmeye çalışan bir hali de yok.  Mazhar Alanson o kadar doğal bir oyunculuk sergilemiş ki, göze batabilecek, iğreti durabilecek bir tiplemeyi  (Kirpi Reşat) zevkle baştan sona izledik.  Ayrıca daha önce  Sınav  filminde izleyip beğendiğim,  Elveda Rumeli dizisinde de oynayan  Caner Özyurtlu  da dikkat çeken bir isimdi.

Kirpi  yaz döneminde çekilmiş sanırım.  Şubat'ın ortasında bol sağanak yağışlı bir günde izlerken biraz tuhaflık oluşmadı değil.  Aslında güzel bir film,  tam bu zamanların  "Ergenekon-aldatma-iletişim-bilişim-telekulak-TV-mafya"  düzleminde güzel gitti.  Karı-koca sahnelerinin bu kadar uzun tutulmasına gerek yokmuş sadece.

Süper Baba,  İkinci Bahar,  Yabancı Damat  gibi eserlerin yazarı  Sulhi Dölek'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanmış.  "Çok kötü bir film çıkabilir"  diye girmiştim salona...  Beklentiyi düşük tutmanın faydaları işte...
.

Hiç yorum yok: