10 Kasım 2009 Salı

 Gündemdekiler  (Kasım 2009)

.
Başbakan "Aşı olmam" dedi,  Sağlık Bakanı ile ipler gerildi.

Bu aralar gündemde yoğun şekilde 'Domuz gribi' ve 'GDO'lu ürünler' var.  Arada da çeşni niyetine "kağıt parçası" (AKP ve Gülen'i bitirme planı) denilen meşhur belgenin ıslak imzalısı!

Düzen hep aynı düzen.  Her söz yalan olmuş ama ne gam! Öyle değil mi?
Bu arada bir  Münevver K.  vardı,  ne oldu ona?



Yine korucu vahşeti
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde köy korucusu İsmail Akyol ile oğlu Abbas Akyol, özel bir otomobili kalaşnikof tüfeklerle kurşun yağmuruna tutmuş. Otomobilde bulunan aynı aileden biri kadın 4 kişi yaşamını yitirmiş.
Saldırgan baba-oğul daha sonra Jandarmaya giderek teslim olmuş.

Yaşamını yitiren Necmettin Aras'ın, saldırganların damadı olduğu ve daha önce de iki kez kendileri hakkında Savcılık ve Jandarma'ya şikayette bulunduğu ortaya çıkmış. Eşi Perihan Aras'ın korucubaşı olan amcası ve yine korucu olan babası ile ağabeyi tarafından tehdit edilip kendisinden zorla rüşvet istendiğini, avukat Serdar Çelebi'ye anlattığı iddia edilmiş. Bakınız düzen yine aynı düzen... Silahlar çözüm olarak benimsendiği sürece bu tarz haberler-olaylar bir kulağımızdan girip diğerinden çıkmaya devam edecek.
(Haberin ayrıntıları için  bakınız.)


Akşam gazetesi yazarı Serdar Turgut,  köşesinde kaleme aldığı bir yazıda Rojin için "Dağa kaldırır, seks kölem yapardım" dedi. Rojin mağdur rolünü üstlenip suç duyurusunda bulundu.  Serdar Turgut yanlış anlaşıldığını söyleyip özür diledi.

Aslında mizahi bir yazının içinden belli bir bölümün çekilerek dehşetengizleştirilmesi idi bence. Ne var ki sonradan kendisinin de dediği gibi, Türkiye'de abartılı mizah örnekleri pek anlaşılmıyor. Özellikle Yıldırım Türker'in söylediklerine katılmakla birlikte, abartılı bir öfke gösterdiğini düşünüyorum bu kez.
Şöyle bir bakalım.
İşte  Serdar Turgut'un yazısı:  PKK teröristi olmadığıma pişmanım
Bu da konu hakkındaki sonradan yazdığı ayrıntılı yazısı ve özrü:
Rojin'in zeki olduğuna inanıyorum


Türkiye Kültür Vakfı'nın  Haliç Kültür Merkezi'nde düzenlediği  40 Vakıf İnsana Saygı Kongresinde RTE: "Merhum Turgut Özal'ın o zaman gördüğü ve cesaretle savunduğu fikirlerin uzun bir kesintiden sonra tekrar savunulması gerektiğine inanıyorum"  dedi.
Erdoğan'ın konuşmasının ardından Turgut Özal ile ilgili sunum yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim üyesi Berat Özipek, son günlerde tartışılan demokratik açılım ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili "Turgut Özal yaşasaydı kesinlikle demokratik açılıma destek verirdi. AKP ve Fethullah Gülen'i bitirme planına karşı gereğini yapmasını beklemez, Genelkurmay Başkanı'nı görevden alırdı"  dedi.  Özipek'in sözleri alkışlarla desteklendi.


Çeşitli üniversitelerdeki YÖK protestolarında pek çok olay çıktı. Üniversitelerde gene yaralanmalar,  zarar gören kütüphaneler...
Siyaset,  siyaset  ve yine siyaset...


Taraf - NTV zıtlaşması  devam ediyor.
Ahmet Altan  CNN Turk'te katıldığı bir programda, "Biz yanlış bir haber yapmadık aslında. NTV neden GMT saati uygulamasını 48 saat sonra açıkladı? Ve savcılara bu konu hakkında bilgi vermişler miydi?" gibi bazı açıklamalarda bulunca NTV de mahkemeye gitmeye karar vermiş.
(bkz:  Taraf'ın NTV Asparagası)


Berlin'de yapılan MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde Türk rock müzik grubu Manga Avrupa'nın en iyi sanatçısı seçildi.


Devamı için bakınız:


Hiç yorum yok: