9 Ağustos 2009 Pazar

 Kyodai Mahjongg

.

Tatil döneminde sardırdığım bir oyundan bahsetmek istiyorum biraz. Zira şu günlerde zamanımı bununla öldürüyorum. Sonuçta zamanımızı öldürdüğümüz şeylere değer vermezsek, hepten değersiz bir hayat yaşamış oluruz diye düşünüyorum.


Aslında her şey,  yeni aldığımız laptopta  Windows Vista'nın yüklü olması ve beraberinde gelen oyunlarda  Mahjong Titans  denen bir oyunun yer aldığını görmemiz ile başladı.  Vista'dan memnun kalmayıp sildiğimizde,  hoşuma giden bu oyunu internetten indirmemin mümkün olup olmadığını araştırırken bu sefer  Kyodai Mahjongg  ile karşılaştım.  İlk etapta Vista'nın versiyonuna ikame etsin diye indirdiğim ve pek incelemediğim;  Cyna Games ürünü bir oyundu.  Zamanla kendini belli etti.


İlk açışınızda karşınıza yandaki gibi bir ekran çıkıyor.  8 çeşit oyunu Kolay/Zor seçenekleriyle oynayabiliyorsunuz. Mahjongg,  Slider,  Hafıza oyunları,  Hashira gibi diğer alt seçenekleriyle beraber masaüstü oyunlarınız arasında sağlam bir yer oluşturabilecek nitelikte.


Yanda oyuna adını veren Mahjong'un geleneksel dizilimini görüyorsunuz. İsterseniz çok farklı taş dizilim şekilleri de mevcut. Müzikleri ve üç boyut (3D) seçeneklerini değiştirebilme imkânınız var.  Kaydettiğiniz yerden devam edebilme obsiyonu da cabası.



Bir-iki gündür canım sıkıldıkça devam ettiğim Slider oyunumu görüyorsunuz yanda.

(Bu yazıyı yayınlayana dek 6000'leri geçmiş durumdaydım.)

Yoğun günlerdeki kısa molalar için ideal.


Download  Kyodai Mahjongg

EDIT:   Yıllar sonra açmış olduğum  YouTube kanalımda  bu oyuna dair birşeyler paylaşmak istedim  ve  ses dosyalarını derledim.
1 saatlik aşağıdaki videodan ders çalışırken veya okuma müziği olarak,  veya meditasyon amaçlı yararlanabileceğiniz gibi;  yukarıda bahsetmiş olduğum, içerdiği çeşitli oyun tiplerinden bazı bölümler de bulabilirsiniz:

Yazının sonunda bonus olarak  Windows Vista ile gelen standart oyunların görselini de verelim bari tam olsun  :)   Vista belki pek tutmadı ama oyunları değişik bi tat-doku getirmişti be!


1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir oyundur.