17 Haziran 2015 Çarşamba

2015 model Susurluk

Bir düğün fotosu.   Sedat Peker,  İHH Başkanı ve RTE aynı karelerde...

Düğün Sahibi/Evlenenler:
          Erkek tarafı:   AK Troll'lerden, nam-ı diğer "sağlam irade" Taha Ün
          Kız tarafı:      Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürü  Sema Silkin
Şahitler:    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi
Katılanlar:   Mafya babası Sedat Peker,  bir adet insani yardım derneği (?) (İHH)  başkanı  Bülent Yıldırım...
Nikahı kıyan:   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş.



“Koskoca cumhurun reisi ayının birinin düğününe gidiyor.  Bu bence muhalif olmak için yeterli......”
                                                (@SarilarinFurkan)


NOTLAR:
  • Susurluk Skandalı   ya da   Susurluk Kazası,
    3 Kasım 1996'da saat 19:25 sularında Balıkesir-Bursa karayolu Susurluk ilçesi yakınlarında meydana gelen bir trafik kazası sonucu devlet-mafya-polis ilişkilerinin ortaya çıkması ile patlak veren, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli skandallarındandır. DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Bucak, İstanbul Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ,  ayrıca  Mehmet Özbay  ve  sahte kimlikli   Abdullah Çatlı
    o Mercedes'te idi.   Kazanın ardından yasadışı ilişkilerin ortaya çıkartılması için  "Aydınlık için bir dakika karanlık"  eylemleri başladı ve yıllar süren soruşturmalarla olayın üstü örtüldü.   (*)

  • .
  • 9. Cumhurbaşkanı  Süleyman Demirel, benim bu yazıyı hazırlamakta olduğum anlarda vefat etmiş.  (17 Haziran 2015) İsminin büyüklüğü ve geçmişteki şaşaasına nazaran, halkça sessizlikle karşılanan bir cenaze töreniyle defnedildi. Eşi  Nazmiye Demirel  Mayıs 2013'te ölmüştü,  bence Demirel de fiilen o tarihte öldü, zira bazı adamlar eşleri öldüklerinde ölürler. Kendisi de o tarihten itibaren yalnız bedenen  (o da güç bela)  yaşadı.

    DEMİREL adeta kapalı bir kutu gibi idi. Statükodan yana oldu ve sustu, konuşmasını bekledik kendisinin boşuna. "Halk oyuna sahip çıkmadı" derdi sadece;  kendisinin indirildiği darbeler hakkındaki neredeyse tek yorumu bu idi.   Vefatı sonrası Twitter'da yazılmış bir tvit ile bir yorumu peşpeşe paylaşıyorum:

    "Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı iken bir televizyon röportajında 'Politikacı kimdir?'  sorusuna  'Politikacı  bir rodeo binicisidir'  diye cevap vermişti. Kendisini tarif etmişti şüphesiz ve onu bu kadar net tanımlayan başka bir ifade olamazdı herhalde. Zira rodeo binicisinin tek amacı orada olabildiğince uzun kalmaktır, bindiği hayvanı bir yere, bir hedefe götürmek değil."    (Ahmet Cantürk)

    "Demirel Mehmet Ağar'ın oğlunun sünnetine bile gitmemişti. Burjuva devlet adamı uyanıklığı budur, pislik içinde yüzse de gömleği hep temiz kalır."   (@hbk)


  • Yıllar önce Ekşi Sözlük'te Nazmiye Demirel başlığına girdiğim bir entry, meraklılar için gelsin:
    eksisozluk.com/entry/19532582

  • Son olarak, tekbirlerle düğüne giden lümpen zevat videosu:   https://twitter.com/mBurakGultekin/status/609673953456582657

(*)  Vikipedi  Susurluk kazası  sayfasından bazı alıntılar içermektedir.

*

Hiç yorum yok: