3 Kasım 2012 Cumartesi

 Twitter'dan derlediklerim  (Ekim2012-IV)


Eylül ayında Afyon'daki askeri mühimmat deposunda gerçekleşen patlamada ölen 25 asker için "Doğal afet kurbanı"  dendi.   (Yorumsuz)

("Bu yıl Coğrafya'daki  Doğal afetler  konusuna Askeriye'deki ihmaller de eklendi."   -  Bir Twitter kullanıcısı)

Asker  27 Nisan 2007'de  e-muhtıra  verince  gazeteciler, siyasetçiler
ne demişti?  İşte Darbe yanlısı yanıtlar:   http://tinyurl.com/8frfsj5
(Amma germişler!)

28 Şubat ve Balyoz Darbe Planı üzerine  daha önce burada yazmıştım, bkz: Twitter'dan derlediklerim  (Ekim 2012-I)



Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den  Fatih Altaylı'ya dava:
Afyon'daki patlamada ölen askerler sebebiyle kendisine eleştiriler yönelten Altaylı'ya tazminat davası açmış Sayın Genelkurmay Başkanımız.
Gurur duyabiliriz.

Orhan Kemal Cengiz'in  konu ile ilgili yazısı:
Bu toprakların altında, ortada ne savaş ne çatışma varken ‘zayi olmuş’  kaç genç çocuk yatıyor,  bilen var mı?"
(Necdet Özel  versus  Fatih Altaylı"   -  5.10.2012, Radikal)



3 Ekim 2012  -  Suriye'de sınıra yakın çatışmalar sırasında Akçakale'ye top mermisi düştü:   5 ölü,  çok sayıda yaralı.

Ve  4 Ekim 2012  -  Suriye'ye sınır ötesi tezkeresi  Meclis'ten geçti.
AKP ile MHP tezkereyi el ele geçirdi.

‏Afyon ne oldu?   Bir bucuk aydir Afyon'daki birlikte yasanani aydinlatamayanlar,  Akcakale'de sinir otesinden gelen mermiyi 1 gunde mi cozduler?   (@eksihabermas)

Ayşe Hür  -  ‏@HurAyse:  Önce topu kimin attığını tespit etmeye ne dersiniz? Ya muhalifler Turkiye'yi Suriye batağına çekmek için kasten atmışlarsa?
      @fatihusalan:  Merminin nereden, hangi mesafeden ve kim tarafindan atildigini silahli kuvvetlerimiz belirlemeden top atisi yapmaz takdir edersiniz.
Ayşe Hür:  Roboski'de 'yanlışlıkla' 34 vatandaşını bombalayan,  Afyon'da 'yanlışlıkla'  25 askerini öldüren  TSK'dan mı  söz ediyorsunuz?


Başbakanlık:  "Bu provokasyonu karşılıksız bırakmayacağız."

Provokasyon ise karşılık niye?  Karşılık veriyorsan niye provokasyon dedin!
(Servet Kocakaya  - ‏ @servetkocakaya)

"Urfa'ya paşa geldi",   blog neşriyatı...
(Ali Topuz  -  Radikal İnternet, 12 Ekim 2012)




Militarizm-Milliyetçilik-Cinsiyetçilik üçgeninde nefret böyle "normalleşiyor",
şiddete zemin oluşturuyor: pic.twitter.com/4z8OY17P

Sözde laik olduğunu iddia edip  her Kurban Bayramında bağış talep eden TSK Dernekleri'ne iki çift lafım var.  Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?  (‏@KapkaraMizah)

Yaa bu nasıl bir kafa yapısıdır,  kadın eş yine evlenebilir fln?  İnsan bu "İnsan"!
"Bakanlık:  O zaten mahkûm  ne tazminatı!"



Aziz ÜSTEL: "Ben de bacak bacak üstüne attığım için Kenan EVREN tarafından kovulmuştum TRT'den."

Kenan EVREN:  "Bu herif Devlet Başkanı izliyor mu diye düşünecek  ve bacak bacak üstüne atmayacak,  kovun gitsin!"

(Gerçekten kendini yeryüzünün/bölgesinin tek efendisi sanan kibirliler için Ötekileri kovmak çok kolay ve hak!  +  Güç nerde,  Şakşakçılarla ve emir kulları orda!)


.

Bir Diyalog    
Endişesiz Modern  -  @MehmedVII:   New York
LaGuardia Havaalani'nda  resmi militarist dua:
"God Bless Our Troops"
   @canilecanan: Benim az da olsa tanıdığım Amerikalıların önemli bir bölümünde ciddi bir militarist damar var. Ordularını sürekli kutsuyorlar.

@MehmedVII: Amerikalilar'daki militarizm bizimkinden çok daha kuvvetli birçok acidan. Toplum askere, gaziye vs. TR'dekinden çok çok daha+ / fazla sahip çıkıyor, Askeriyeyi kurumsal olarak destekliyor. Birçok kurum ve firma profesyonel askerlik yapmış olanlara destek+ / oluyor, indirim sağlıyor. İnsanlar askere zorla degil isteyerek gidiyor,  ordu gelişmişliğin ve gücün simgesi konumunda +
Yani militarizm konusunda ABD'den daha iyi bir konumdayiz diyebilirim  :)
@canilecanan:  Aynen, ben de böyle düşünüyordum :) Aslında biz yabancıları pek tanımıyoruz.  Bu Militarizm konusunu mesela..




Mehmet Ali Birand:  Bugun meclis darbeler komisyonuna 4 darbenin ortak yonlerini anlattim. Tek suclu asker degil, hepimiz sorumluyuz, dedim.
pic.twitter.com/7pfosvZC

Bir sabah kalkalim da sehitsiz, olumsuz, trafik kazasiz bir gune baslayalim.  Yetti... Yetti... Yettiiiiii....
Sehitlerimizin adlarina bakiyorum. Allah saklasin, ancak bir tek ust duzey veya zengin veya taninmis bir ailenin cocugu yok.  Garip degil mi?

Eger Hakim ve Savci adaylari da kopya cekip sinavin iptaline neden olabiliyorlarsa, vay halimize.  Yarginin nesine guvenelim?

Cemil Çicek plaket yalakaligindan vaz gecilmesini istemis. İmkansiz. Yasaklayana kadar kimse vazgecmez.  Yalakalik milletin ruhunda var!!!

Pespaye bir adamin yaptigi, gercekten pespaye bir film icin İslam dunyasi ayaklaniyorsa,  bu ummet aglanacak halde demektir.
(@mabirand32gun)




..........AK Parti  kongresi
30 Eylül Pazar - AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi yapılmıştı Ankara'da, onu atlamışım. "Hedef 2023" ve büyük hedef "2071" denmiş. Tayyip Erdoğan'ın hitabet sanatını daha da geliştirdiğinden, etkili bir konuşmacı olduğundan bahsedildi; "Türk-İslam sentezi"ne yapılan yüksek vurgudan dem vuruldu.
Pek çok yabancı konuk katılmış kongreye. Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ve Hamas Lideri Halid Meşal konuşmalar yapmış. Meşal'in konuşmasının çok alkışlandığı söylendi. Bir de çeviri hatası olmuş galiba:   Salonda "İslam aleminin liderisin" şeklinde yapılan tercüme vatandaşları şahlandırmış.  (Esası: "Sen sadece bir Türk lider değilsin,  artık İslam aleminin de bir liderisin."  / "an Islamic leader")

Twitter'dan alıntılar ile devam ediyorum:


Bülent Arınç  -  ‏@bulent_arinc:
Liderimiz ve Milletimizin kahramanı Recep Tayyip Erdoğan  gönlünden, kalbinden gelen sözleri ve ufkuyla  bizleri 1071'den 2071'e götürdü.

Ayşe Hür  -  ‏@HurAyse:  AKP Kongresi'nde Barzani  "bilinmeyen bir dilde" konuşuyor.  "Gün ola harman ola" diye boşa dememişler.

Sincan'da  "Kudüs gecesi"  sahnelendi diye tankları yürütenlere, bir gün böyle bir kongre olacak deseler,  Çevik Bir   Ankara'yı bombalatırdı. (@mervesebnem)

Hilâl Kaplan ‏ -  @hilal_kaplan:
Ak Parti kongresini Netenyahu izliyordur, değil mi :))
      ‏@sucluyorum:   ÇATIM ÇATIM ÇATLYORDUR AYOL!   RT @hilal_kaplan Ak Parti kongresini Netenyahu izliyordur, değil mi :))
     @canilecanan: @sucluyorum @hilal_kaplan  Bayadır böyle gülmemiştim, sağolasınız.


Oya Baydar'dan hamaset eleştirisi:  Kof Hamasete Teslim Olmamak İçin (3.10.2012, T24)
Kof hamaset bizde ve benzeri Doğulu ülkelerde, özellikle de Arap ve İslam âleminde pek yadırganmaz; hatta beğenilir, alkışlanır. (...) Bunda derin kültürel kökler kadar kendini ezilmiş, aşağılanmış hissetmenin; toplumsal, tarihsel, sınıfsal mağduriyet duygusunun da payı vardır. Kitleler liderin hamasi nutuklarıyla kendilerinden geçerlerken yaralarına merhem sürüldüğünü hisseder, çok ihtiyaç duydukları umudu, kendilerine şanlı diye pazarlanan bir geçmiş üzerinden yeniden inşa eder.
...
Bizde hamasî nutukların ayrılmaz parçası: şehitlik edebiyatı, şanlı geçmiş, düşmana karşı Türklük ve îman gücüyle kazanılmış zaferler (her zaman bir düşman vardır, yoksa yaratılır) ve o şanlı geçmiş üzerine kurulacak parlak gelecek vaadleridir. Buna aldığı kadar dinî motif, bir tutam da milliyetçilik eklediniz mi hamaset yahninizin tadına doyum olmaz.
...
Yani Erdoğan'ın demokrasi, haklar, özgürlükler, kimlikler konusundaki ufku ve zihniyet dünyası; hamasî nutuklarla hitap ettiği kendi kitlesinin bir santim üstünde değil, hatta siyasal hesaplara bulandığı için, belki de birkaç santim altında.


Ahmet Altan da  "İkili Kırılma"  başlıklı yazısında konuya değindi, tümü dikkat çekici bir makale  (2 Ekim, Taraf)..  Ama kabul edelim ki eğitimli cahillerimiz de hamaseti seviyor.
Yabancı konukların kimlikleri, AKP'nin seçtiği yolu ve yeni müttefiklerini ortaya koyuyordu.
"Daha fazla demokrasi" diyen Batı'ya Kemalistlerin duyduğu nefretin benzerine şimdi AKP'de rastlıyoruz. "Demokrasiyi ve bireyi" merkeze alan bir demokrasi anlayışı artık onları tedirgin ediyor.


Sanırım bu kongre aslında AB'ye veda partisiydi aslında! Tek kelime AB geçmedi. Etrafa bakınca da izi bile yoktu. bye bye AB!   (@_ElifYilmaz)

Ali Topuz'un şu yazısı da dikkatimi çekti:
Bütün sağ bir nutka sığdı  (2 Ekim 2012,  Radikal)




Bu arada dikkat çeken bir isim de Orhan Miroğlu oldu. Kendisini Taraf gazetesindeki yazıları ile tanımıştım, acı dolu bir kişisel hikaye üzerinden Kürtlerin yakın tarihini anlatıyordu. Ve gazeteyi düzenli okumayı bıraktığım dönemde galiba bir eksen kayması olmuş kendisinde... Ahmet Altan'ın Başbakan Erdoğan'a "tek adam zihniyeti" merkezli eleştirel üslübunu eleştirdi, Taraf'tan olaylı bir şekilde ayrıldı, zamanında kendisini ölümle tehdit ettiği söylenen  (bkz: Aralık 2010-2) PKK'ya karşı onu manşetlerle savunmuş Ahmet Altan'ın ve Yazı işlerinin örgüte hizmet ettiği gibi açıklamalar yaptı Yeni Akit ve Haber Vaktim'e...  Ve bir de baktık ki kongre öncesi AKP Merkezinde Erdoğan ile biraraya gelen bir Miroğlu vardı. AK Parti kongresine de katıldı. Şu an siyaseten yasaklı olduğu için parti bünyesine katılamadığı söyleniyor.
Bu arada HAS Parti Genel Bşk. Numan Kurtulmuş ve Anayasa Mahkemesi eski raportörü  Osman Can  artık resmen AKP'li!


Orhan Miroğlu  Akit'e konuşmuş.  şaka gibi bir içerik, dil.
KCK operasyonlarına da sahip çıkmış..  bu kadarını beklemezdim, onun adına da utanıyorum.   (@zd99)
Hayat ne tuhaf! İnsanlar nerden nereyee? Miroğlu sonradan mı değişti, yoksa başlangıçta mı bir yüzünü gizledi?  İlginç.

Miroğlu'nun AKP ile ilişkisi bana  (Mehmet) Metiner'in  HADEP yönetiminde yer almasını çağrıştırdı. Farklar mutlaka var ama arayışlar benzeşiyor.
(Ruşen Çakır  -  @cakir_rusen)



Nobel Ödülleri
Mo Yan,  winner of the Nobel Prize for Literature / Nobel Edebiyat Ödülü

Nobel Edebiyat Ödülü  2006'da Türkiyeli bir yazara verildi.  Ödülü salyalı küfürlerle ve yazarı ölümle tehdit ederek kutladık. (@ismailsancak)

2012 Nobel Barış Ödülü  Avrupa Birliği'nin!
#Norway granted #Nobel prize for peace to European Union. Quite ridiculous knowing that Norway itself rejected joining the #EU even TWICE! (‏@SyrianSunnyBoy)


Altın Portakal:  Tr.de putlar/yalanlar kırılmadığı sürece sinema sektörü gelişmez.  Jürinin reklamını yapmak,  adı belli aynı tipleri plaketlendirmek ve nostalji için düzenlenir törenler.


Semih Gümüş  -  @semihgumus:   Tanrım, sen bize hiç acımaz mısın! /
Kırk Dokuz yılda bir Ödül Töreni düzenlemeyi öğrenemediğimize göre...
     @zd99:  Soner Yalçın kalibresinde bir adama,  "Toplumsal Vicdan Ödülü" veren kurum/etkinlik, kendini lağvetse daha hayırlı bir yapmış olur.



Yeni Büyükşehirler
Bülent Arınç ‏ -  @bulent_arinc:
Kanun ile 13 ilimiz: Manisa, Malatya, Van, Aydın, Şanlıurfa, Trabzon, Balıkesir, Denizli, Hatay, K.Maraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ Büyükşehir olacaktır.


Şehitlik
Devletin Kürt politikasını tamamen şehit aileleri ekseninde tutmaya çalışanlar başlıca duygu sömürücü savaş tacirleri.

Serdar Kaya ‏ -  @derinsular:  Devlet memuru din adamı,  duruma uygun masalı anlatarak görevini yapıyor:   Şehidin ablası, kadın binbaşıyı şaşırttı

İdeolojiler gazoz gibi  bekledikçe gazı kaçıyor,  içilmez oluyor. (@kuntakinteden)


İktidarın yeni ideolojisi:  Statükocu reformizm
"CHP, zaman tünelinden çıkamayan bir parti olarak kendini ve gündemi değiştirme konusundaki iktidarsızlığını sürdürürken ..."
...
"AK Parti'nin kendi ideolojisi militer devlet kültürüne son derece yatkın olduğundan, kendi icraatına dokunmayan bir militarist yapıyı ve sessizliği kendisine destek unsuru olarak kullanabilme esnekliğine sahip."



(Olaylı 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları ve birkaç gelişme daha eksik kaldı.)


Hiç yorum yok: