1 Kasım 2012 Perşembe

 Twitter'dan derlediklerim  (Ekim2012-III)


Fatih ALTAYLI: Van'da Ermenilerden kalan yedi kilisenin tapusunun kendisinin mülkiyetinde olduğu iddia edilen bir gazeteci.   "Van'daki kilise benim"

Her programda,  "Dedelerimi Ermeni çeteciler öldürdü"  diyen Fatih Altaylı'nın dedesinden kalma Ermeni kilisesi var!  Hayat sürprizlerle dolu.   (‏@vartanestukyan)

"Soykırım vardır diyenin yüzüne tükürürüm"  diyen adamın dedesinden Ermeni kilisesi miras kalmış diyorum...  #fatihaltaylikiliseyigeriversene
(Hayko Bağdat  -  ‏@haykobagdat)

Habertürk'ün önünde Fatih Altaylı protesto edilecek



Türk Milliyetçiliği ....................
Türk milliyetçileri Türkçe'yi bilmez. Facebook'da  sayısız  örneği var;
Twitter'dan da yandaki resim gelsin:   pic.twitter.com/llQ3Xn6E

En hızlı Türk ırkçıları nedense Türk çıkmaz.
Siirt tillodan Kürt olarak çıkacaksın Türkçülüğün daniskasını yapacaksın. (@Ebu_mir_derda)

100% Gürcü olan kuzenim  "biz Mete'nin, Alparslan'ın, Fatih'in torunlarıyız" türü bir şey paylaşmış,  ben de yazdım ki  "sen evlatlık mısın":)) (@kartveligogo)

İstiklal Marşı'nı yazan Arnavut, Kuvayı Milliye Destanı'nı yazan Polonyalı, Türkçe'nin Etimoloji sözlüğünü yazan Ermeni,  bide Atatürk var...
(‏@ABDERALIDALGACI)

Trabzon'da Pontus Rumcası konuşan insanlar en Türk olduğunu filan ilan ediyor,  memlekette yaygın bir şey.  #fatihaltaylikiliseyigeriversene
(Gökhan Kaya  ‏-  @karaolorin)

İlhan Selçuk'un  dayısı  Nuryan'ın öyküsü -
"...Selçuk'un annesiyle,  Ermeni Katolik cemaatinin önde gelenlerinden Dominik Nuryan'ın kardeş oldukları..."   (AGOS - 12 Ekim 2012)




Türk toplumu şişirilmiş-törpülenmiş-yalan bir tarih, ve İttihatçılığın milliyetçi zehri ile körelmiş. Duyarsızlıklar da cabası.   "Yalanlar ve boş şişinmeler insanın kulağına daha hoş gelir / Gerçeklikle bağını kopardığında."


Sorsanız herkesin aklına gelen tek isim  Mimar Sinan.  Kaç eserini gördün peki?  Kem küm..  Eserini görmediysen onu bile tanımıyorsun demek ki!
(Cüneyt Özdemir  -  ‏@cuneytozdemir)

Ulus olarak, övünecek hiçbir şeyimiz olmadığı için bu kadar çok övünüyoruz.
(@mechulmuhayyil)

"Milliyetçilik, eğitim sistemi üzerinden hepimizin beynine yerleştirilmiş ezberlerden ibaret."    Bekir Ağırdır


Avrupa'nın icadı olan ulusçuluk,  muhtemelen Ortaçağ'ın kara veba salgınından daha çok insan öldürdü.  (Hamdi Akyol  -  ‏@neottoman)

Yüzleşme dediğin şeyi Kürde, Ermeniye, Aleviye acılarını bir daha anlattirmak sanan STK mantığı meseleyi tam anlamamış olabilir.
(Hayko Bağdat)

Ekrem Dumanlı'ya göre Başbakanı statta yuhalayanlar millet dışı unsur oluyor.  Milliyetçilik hiç bu kadar komik tanımlanmamıştı.
(Erkan Şimşek  -  ‏@itaatsiz)



Türkçüler'in 100 küsür sene önce başlattığı "Azınlıklara ait herşeyi bozma" eylemi bugün de devam ediyor. İstanbul'da yaklaşık 60 yıl yaşamış; yardımlar ve faaliyetleriyle ünü yayılmış bir edebiyat cemiyeti olan Dersaadet Rum Cemiyet-i Edebiyesi (DRCE) ya da Rumca ismiyle "Ellinikos Filologikos Sillogos Konstantinupoleus"un merkezi Beyoğlu'nda bir otopark yapılmış; on binlerce kitaptan oluşan kütüphanesinin akıbeti ise bir muamma olmuş:
Bir zamanlar Cemiyet-i Edebiye,  şimdi otopark


Anadolu'nun en eski kaya sanatı örneklerinden sayılan  Aydın Söke'de bulunan  8 Bin yıllık kaya resimleri,  üzerlerine yağ sürülerek tahrip edildi:  bkz

İstanbul'un en eski sinagoglarından Kasturya'yı vakıflardan kiralayanlar, binayı yıkmış.  Otopark olarak kullanılıyor.   (‏@aysekarabat)
Kastorya Sinagogundan otoparka  (Şalom)

‏Balkanları kaybeden  Anadolu'dan bihaber Balkanlı İttihatçıların ilk işi Ermenileri kesip ülkeyi Türkleştirmek oldu.  Felaket felaketi doğurdu. (@itaatsiz)

Hatta bazen Osmanlının nüfus sayımları Rumlarınkinden fazla çıkıyor. En fazla Rum da Aydın Vilayeti'nde yaşıyormuş, şimdi yoklar maalesef.   (@saltuklub)



"Halk plajlara akın etti,  vatandaş denize giremiyor!"  lafıyla tarihe geçen
FAHRETTİN  KERİM  GÖKAY   ("Mini mini valimiz,  ne olacak halimiz"),
6-7 Eylül  olaylarında yetersiz kalması sebebiyle istifa etmek zorunda kaldı. Öldüğünde, 6-7 Eylül'den sonraki tapu talanından elde ettiği 630 tapusu olduğu ortaya çıkmıştır.

Arkadaş, Roma havalimanında yaşlı 1 adamla tanışır. Önce İngilizce konuşurlar  Türk olduğunu öğrenince başlar bizimki çatır çatır Türkçeye+ /
+Adam, 1920'de Arjantine göçmüş Türk 1 gayrimüslim aileye mensup,  evde hep Türkçe konuşurlarmış ona da öğretmişler,  ebeveynlerininin özlemle+ /
+anlattığı İstanbul hikayeleriyle büyümüş ve 75 yaşında bu şehri görmeden ölmeyi istememiş,  nasıl heyecanlı...  işte biz bu insanları kaçırdık!
+İşte biz bu insanların malını mülkünü talan ettik, yerinden yurdundan sürdük, yıllarca Arjantin'de yaşa ve evde Türkçe konuşmayı sürdür... (@mimBAka)

Hrant Dink Vakfı  tarafından  bu yıl dördüncüsü düzenlenen  Uluslararası Hrant Dink Ödülü'ne  bu yıl  İsmail Beşikçi ve Memorial Cemiyeti layık görüldü.
İsmail Beşikçi:   "Türkiye büyük burjuvazisinin zenginliği Ermeni ve Rum mülklerinden kaynaklanır."



Ferit Şahenk'ten sonra  Mustafa Koç  da  Mehmet Ağar'ı ziyaret etmiş. Burjuvaziden has evlada vefa.     (Erkan Şimşek - ‏@itaatsiz)

Az gelişmiş ülkelerde siyaset hainlik/bölücülük üzerinden yürür. Sadık olmaya değer bir vatanda yaşamadığının itirafıdır aslında bu.  (@mechulmuhayyil)

"Neşet Ertaş'ın  cemevinden kaldırılma vasiyeti yoktu"  diyenlere:
"Aram Tigran'ın  Diyarbakır'a gömülde vasiyeti vardı da ne oldu?"
(Selami İnce  -  ‏@selamiince)

Osman Pamukoğlu  Paşam  yerel seçimler için iddialı açıklamalar yapmış. biriniz @serdarakinan ve Ekşi Sözlük ulusalcılarına müjdeyi versin. (@_ufunet)


- TARİH? -
@itaatsiz:   Devletlûler tarihin üstünü sahipleniyor. O yüzden ders kitaplarımız isyan eden dedelerimizin değil  padişahların tarafında.
@erenegilmez:   Yoksul Anadolu köylüsünün kendini saraylı sanması, "ecdat" kavramı etrafındaki şizofreni başka nasıl açıklanabilir ki?

Ayşe Hür ‏- @HurAyse:   Fatih veya Bayezid,  Anadolu'daki beylikleri ortadan kaldırırken;   Yavuz, Mısır Seferi'nde Sünnileri katletmedi mi sanıyorsunuz?


Osmanlı İmparatorluğu  ve  İslami gelenek:
Osmanlılar için İslam sadece bir araçtı. Cihad adında bedava asker toplayıp fetih adında yağmacılık için Sünni-Hanefi takıldılar (Kuran: Biz İslam olduk diyin!) o kadar, bitti. Bunun lamını cimini yapmak cehaletten değil ise, ezikliktendir.

Osmanlı camii yapmistir, adam toplayabilmek için. Köprü yapmıştır ordu çabuk geçsin diye vs. Osmanlı 600 yıl hüküm sürmüş olmasına rağmen toprağa/insanlara hiçbir yatırım yapmamıştır Türkler veya müslümanlar için.

Şu an Anadolu'da Türk-İslam tarihinden kalanlar, Osmanlı'dan önceki Selçuklu dönemine veya Osmanlı'nın bitirdiği diğer Türk beyliklerinden kalma. Bu basit gerçeği herkes görebilmesine rağmen Osmanlılar gururlu Müslüman, Türk vs atalarımız diye fantezi yapan  "Türkler"  hep olmuştur ve olacaktır.
(devamı için bakınız:  #21421071   -   01.01.2011,  konjo, Ek$i Sözlük)


Osmanlı  ve  Cumhuriyet Dönemi Yobazları:
Osmanlı dönemi din elden gidiyor diyen yobazlarla,  günümüzün Cumhuriyet elden gidiyor diyen yobazlarının ortak yönlerinin tespitidir bu. Her ikisi de katı ve tutucudurlar.  Başka görüşlere toleransları yoktur.  Doğruları sadece kendileri bilir.  Doğru yol onlarınkidir.  Herkes onlar gibi düşünmelidir. Gerektiğinde diğer insanları  "dinsiz"  ya da  "cumhuriyet düşmanı"  diye yaftalama hakları vardır bu iki grubun.
(la roche posay  -  22.11.2009, Ek$i)



- Türk Medyası -
Acun Ilıcalı'dan  gençlere tavsiye:  "Okuduğunuz bölümün bir önemi yok ama üniversite bitirin,  bu önemli"  (Yorum: kendisi bitirememiş ama kazancı iyi:)
(Neslihan Acu  -  ‏@neslihanacu)

       (can ile canan:   Vasat insanların el üstünde tutulduğu bir toplumda bir diğer vasat yorum daha.   Perihan Mağden  "Vasatlar imparatorluğu"  gibi bir benzetme kullanmıştı;  sadece medya ile sınırlı değil, her alanda...

Daha önce Türk Medyası ve internet haberciliği üzerine yazılarımda da geçmişti,  bu ifadeyi burada bir daha not düşeyim:   Tr'de  editör mekanizması içi boş,  hakaret dolu ve/veya bilindik tekrarları yayınlarken; eleştirel üslup,  akıl-fikire geçit vermez.)

Vasat insanlar. Ne kadar başarılı olursanız olun paçalarınızdan tutup sizi aşağıya çekmek isteyen çapsız insanlar   @hidirgevis HG20
(Cüneyt Özdemir  - ‏ @cuneytozdemir)



Arşivlik bir belge:  Fethullah Gülen, kardeşinin vefat haberine gelen taziye dileklerine Zaman gazetesinden teşekkürlerini iletmiş.
@Dumanlie (Ekrem Dumanlı) resmi Twitter hesabından ilanları sözle de iletti.  Fethullah Gülen Hocaefendi'den taziyelere teşekkür ilanı: http://zaman.com/anasayfa/hocaefendiden-taziyelere-tesekkur-ilani/2003571.htmlpic.twitter.com/1YDVUVDu



Newsweek'in kağıt baskıyı bitirme kararından sonra  'Yazılı basın öldü mü?'  tartışmasını internette yapıyorsan zaten çoktan geçmiş olsun!
(Cüneyt Özdemir)

Gazeteler,  alinti/link yapacaklara alenen sopa gostermis. Bunu yapacaklarina, miadlarini neden/nasil doldurduklari uzerine dusunselerdi.
(Naim Dilmener  -  ‏@renemliD)

Televizyonlu evlerde minik çocuklar yüzlerini  günebakan  misali  hep televizyona doğru çeviriyorlar... böylece küçücükten çerçöple zehirleniyorlar:( (Neslihan Acu)


TMSF eski Başkanı  ve  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  Ahmet Ertürk:
28 Şubat'ta batan 25 bankadan 10'unun sahibi medya patronu

Serdar Kaya  -  ‏@derinsular:
Sene 1997. Genelkurmay, "Gerekirse Silah Kullaniriz" diye aciklama yapiyor. TSK-Bulteni-Gazete, mansetten duyuru yapıyor:  Foto

Suna Vidinli®  -  ‏@SunaVidinli:   "Ahmet Şık & Nedim Şener  icin kopartilan firtina Dogan grubuna dokunulmasin diyeydi, Aydın Doğan saglam strateji uyguladi."

AYDIN DOĞAN'IN  28 ŞUBAT SAZANLARI?
"Çoğu;  gazeteci olmayan,  sarı basın kartı bulunmayan ve hiçbiri gazetecilik nedeniyle işlenmiş bir suçtan tutuklu bulunmayan bir isim listesi etrafında kopartılan fırtınanın sonunda;  Türkiye'de gazetecilerin tutuklandığı propagandasının uluslararası camiada alıcısı var artık. /  Ahmet ve Nedim içinmiş gibi kopartılan fırtına Aydın Doğan'a ve tetikçilerine dokunulamasın diyeydi."    Yener Dönmez

‏Kimse de sormuyor;  Aydın Doğan  Meclis'te  28 Şubatı konuşurken niye "Rahmi Koç benden 40 kat daha fazla devlette etkilidir"  dedi ki ?!
(@Kozmikodatv)

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun 28 Şubat Alt Komisyonu,  medya patronlarını dinlemeye devam etti.   Aydın Doğan: "Emin Çölaşan yönetilemez hale gelmiş, bu gazetenin sahibinin de bana gücü yetmez demeye başlamıştı. Çıkardığıma da çok iyi ettim. Ben gidiyorum derdi;  her seferinde 300 bin, 500 bin dolar verirdik."
           (Alıntı:  nası bi saçmalık bu aq?  -500 bin dolarlar götürdü?  HAHAHAHAHA!)


Bazı gazetecilerimizden alıntılar

Tufan Türenç:  (KİBİR, KİBİR, KİBİR...)
"Kadın tesettüre girmiş sadece suratı yarım yamalak gözüküyor sonra da çağdaş olduğunu söylüyor"  demiş.  Adı:  @tturenc
Başıma bir şey gelmeyecekse;  Tufan Türenç'ten ve elitist Türki kibrinden tiksiniyorum desem?

‏Tufan Türenç gibileri,  apolitik insanı ılımlı islamcı,  ılımlı islamcıyı radikal islamcı,  radikal islamcıyı intihar bombacısı yapar.   (@resatcalislar)


مصطفى آقيول  Mustafa Akyol  -  ‏@AkyolMustafa:
Suriye  Türk topçuları tarafından misilleme gereğince vurulmuş.  İyi olmuş. Hükümeti tebrik ediyorum.

Ertuğrul Özkök,  hala "12 Eylül darbesi oldu canımı kurtardım" diyebiliyor. Ertuğrul'un canı tehlikedeyse yaparsın darbe,  51 kişiyi asarsın!  Olur biter.
Ertuğrul Özkök  "darbe komisyonuna"  bir tek andıçtan utanıyorum demiş.
Bir tek andıçtan utanmak için utanmaz bir gazeteci olmak lazım. (@senolkarakas)


Yazgülü Aldogan,  "kamuoyunu yönlendirmekle görevli kisileriz"  diyor Habertürk'te.  Bu görevi kimden aldigini da açiklasa ya :/
(@lorinaryen)

Banu Güven:   "Başbakan'a  mektup yazdım"


Roni Margulies,  Radikal yazarı  Ezgi Başaran'ın  darbesever hezeyanlarına bir makale ile cevap veriyor:
Yüksek öğrenim görmüş parlak subaylar   (26.9.2012,  Taraf)
"... sevgili Ertuğrul Özkök'ün kendi güzel elleriyle Radikal gazetesine yerleştirdiği  Ezgi Başaran  kardeşim..."

Metin Üstündağ  -  ‏@metinustundag:
kalemlerin az olduğu bir yerde / her şey kalemtıraş / herkes silgi!
ammaan ha / içinizdeki çocuğa dikkat edin de tecavüz etmesinler!




*

1 yorum:

canilecanan dedi ki...

Osmanlı,  din adamları ve ruhban sistemini ulema yoluyla devreye soktuğundan beri millet olarak bir ileri iki geri modunda yolumuza devam ediyoruz.
Yobazlık ise bazen dini cenahtan hortluyor,  bazen seküler taraftan.