25 Kasım 2012 Pazar

 Bir Kadın,  Bin Hayret


Kadının adı:   Dilber AY
Sesi ve türküleriyle meşhur olmuş.
"Memleketin gelmiş geçmiş en yürekli seslerinden" diyor müzik eleştirmeni  Naim Dilmener.
"Çok dürüst/mert/doğrucu olduğu soylenmiştir hep."

Köyden-kente-şarkıcılığa, onlarca albüm ve şöhretten Almanya'da hapislere, zigzaglı bir hayatı ve kendine has bir neşesi-acısı var.
Ama benim onu konu etmedeki neden başka.

TV8'de yayınlanan Cengiz Semercioğlu'nun "Böyle Bir Şey Var Mı?" programına katıldı geçenlerde.  Yayın sırasında gergin anlar yaşandı.
Dilber Ay'ın bazı şarkılarında arada şiirler okuyan eşi de program konuğuydu.  Kadına  "Kaç evlilik yaptınız?"  diye sorulduğunda bakın neler oldu:

Video Linki 1,  2


-Şaşırdım,  dumur oldum!-
Galiba Tanrı kadınları yaratırken, çok azının da olsa ruhuna büyük sürprizler yerleştirmiş.  Denk gelince mayına basmış gibi oluyoruz.
Kadın hem arıza  hem de  Deli & Delikanlıymış.
_"Bana öyle soru soracak adam daha anasından doğmadı! Sonra eşimin yanında bana böyle bir soru soruluyor!"

İşte burası da zıtlıklar diyarı.  Her tür vıcık vıcık sorumsuyu/çamuru dört köşe hallerde cevaplayan süt liman Şöhretlerimiz var bir de!
Neler görmedik/görmüyoruz ki?
Cengiz S.'nin sanki bir şey olmamış, bir tatsızlık yokmuş gibi işi normalleştirme çabaları ise inanılmaz ve soğukkanlıcaydı. Hayatının dersini almış oysa  :)


Merak edenler,  Dilber Ay'ın CNN Türk'te Mesut Yar'ın programındaki konuşmalarına yer veren şu iki videoya da bir göz atsınlar,  ilginç sohbetler var:
http://video.cnnturk.com/2012/magazin/11/23/bu-hikayeyi-hic-duymadiniz
http://video.cnnturk.com/2012/magazin/11/23/dilber-ay-neden-cezaevine-girdi


1 yorum:

canilecanan dedi ki...

CNN Türk:   İnternet sitesindeki videoları kısa zaman sonra silip vermiş olduğunuz linkleri boşa çıkarmasıyla can sıkan bir oluşum. Maalesef en alttaki linkler artık çalışmıyor.