25 Aralık 2012 Salı

 Uydurma haber değil,  "Hepsi Gerçek!"


  • MAKAS-I  ŞERİF!
Başbakan  Erdoğan'ın
2010 yılında  açılışını yaptığı
The Green Park  Pendik Oteli,
Erdoğan'ın kurdele keserken kullandığı makası müşterilerin ziyareti için sergiliyor.

.......--->  İşte bunlar hep imandan! . :D


  • DİYANET  VE  ZAYTUNG
Kendi ifadesiyle, "Güncel konularla ilgili haber formatında alaycı içerikler bulunduran bir site"  Zaytung. Sloganı: "Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız Haber."   Bir başka deyişle, mizah içerikli asparagas habercilik ve sıra dışı blog neşriyatı. İlgililerince zevkle takip edilen dikkat çeken bir oluşum.

Geçen günlerde sitede çok okunan şöyle bir haber yayınlandı:
Ateist Olduğu Gerekçesiyle İstifası İstenen Köy İmamı Geri Adım Atmıyor:
"Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum"

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ortancalar Köyü'nde görev yapan İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla birlikte Türkiye'nin gündemine oturdu.  Geçtiğimiz cuma günü hutbede ateist olduğunu itiraf eden Çalışkan'ı Diyanet İşleri Başkanlığı jet hızıyla istifaya davet ederken, genç imam işine profesyonel olarak yaklaştığını belirterek  "Ben inanırım inanmam,  ayrı konu  ancak işimi en iyi şekilde, layığı ile icra ederim"  sözleriyle istifa etmesini gerektiren bir durumun olmadığını kaydetti.
(Merak edenler bu kısa alıntının geri kalanını yukarıdaki linkten okuyabilir.)


Eğlence burada bitmedi ama...
Çok geçmeden Diyanet İşleri mensuplarının sitesi Diyanethaber'de yayınlanan bir yazıda, mizah sitesi Zaytung  "uydurma haber"  yapmakla suçlandı.
"Milas'ta Ortanca isminde bir köy olmadığı, Milas müftülüğünde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin kayıtlı olmadığı, çalışmadığı, bu ahlaksız siteye karşı halkın uyanık ve dikkatli olması gerektiği,..." diye devam ediyor  (Diyanet'in mizah ile imtihanı).
Şu uyarı da yapılıyor elbette:
Unutulmamalı ki Din ve Diyanet üzerinden mizah yapılamaz!


  • DERSİMLİLER ÖZÜR DİLESİN!
"Sabiha Gökçen'in izindeyiz!"

.....--->  Bu neyin kafası acaba?


("Kahrolsun ABD!"  diye başlayıp hemen sonrasında "Dersimliler devletten özür dilesin!"  ile devam eden Ulusal Parti basın açıklaması videosu için mideniz ve akıl sağlığınız el verirse:  bkz)


  • NANKÖR KÖPEK!
CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen, Twitter hesabından başörtülülere  "Nankör köpekler!"  diye seslenmiş.
Tepki çekince ve partiden ihraç edilmesi için parti disiplin kuruluna sevk edilince de yanlış anlaşıldığını söyleyerek  "Benim annem de başörtülü"  deyivermiş.



Serinin devamı:

Hiç yorum yok: