23 Kasım 2013 Cumartesi

  TROLLÜK  nedir?

Trollük,  insanları kızdırmak ile "keklemek" arasında gidip gelen, ilgi odağı olmak üzerine kurulu bir internet kültürü. Genellikle gerçek kimliğini gizleyip takma isimler üzerinden yapıldığı söylenir. Bu durum genellikle böyle olsa da, Türkiye reel hayatta trollük faaliyetlerinin en yaygın olduğu ülkelerden biri belki de.

"ULUDERE-Kürt-kürtaj"  yakın geçmişteki en iyi örneklerden biri idi.
Meclise türbanlı milletvekillerinin girmesi toplumda beklenen gerginliği yaratmayınca, bu kez de "Kızlı-Erkekli Yurtlar" ortaya sürüldü. "Fakirler gidemiyor!"  diye dershaneleri kapatıp  bunların bir kısmını özel okula dönüştürmek gibi dolaylı işler de yok değil.

..........Beri yandan bizde trollüğün en has ve başarılı örnekleri show dünyasından çıkmakta.  Hangi birini örnek vericeksin ki?

Hiçbir kalıcı ve dişe dokunur iş yapmadan, sadece çene sayesinde gündemi domine ederek bunun sunduğu fırsatları iyi değerlendirip vergi rekortmeni olmuş insanların ülkesi burası.
Yaklaşık 25 sene boyunca,  "Ben çok güzel bir kadınım"  ve  "Erkekler aldatır"  lafları çevresinde 70 milyonluk bir ülkenin şov dünyası işgal edildi.  Sonra  "Urfa'da  O-kus-ford  vardı da  biz mi okumadık?"

Popüler kültürümüz zaten tam bir derya.  Kemik iliği kanseri olduğunu söyleyip milletin kanını toplayan acılı doktor... (Oktar Babuna)  Vajinismus'u  tarihe gömdüğünü ve bu konuda dünyada tek olduğunu iddia eden Haydar Dümen... Tweet'ine cevap yazan ilk 20 kişinin kendisi ile yemek yeme şansını kazanacağını söyleyen belediye başkanı...  :)
(bkz: Melih Gökçek)

Velhasıl bizim insanımız;  adını saklamadan,  dobra dobra trollük yapan baba yiğitleri seviyor canlar  :)


Hiç yorum yok: