3 Haziran 2009 Çarşamba

 OYUNLAR / GAMES

Bazı oyunlar var,  son zamanlarda bunlarla eğleniyorum.  Özellikle aşağıdaki 3 tanesiyle haşır-neşir durumdayım diyebilirim.
Bir tanesi zaten aşina olduğumuz bir  kutu oyunu.   Diğeri  "kelime oyunu"  oynamak istediğimde aklıma gelenlerden.  Sonuncusunu ise yeni keşfettim.


--BOGGLE--

Bir kelime oyunu. İngilizce oynanıyor. Boggle Supreme versiyonunu oynardım internette eskiden. Şimdi farklı müzik seçenekleri gibi eklemelerle yeni bir sürümü de mevcut.
Kutudaki harflerin karıştırılmasıyla gelen rastgele dizilimi kullanarak yeni anlamlı kelimeler üretmeye çalışıyorsun. Tek şart harflerin bitişik olacak şekilde seçilmesi.

Süre kısıtlamalı/Süresiz;  Easy/Medium/Hard/Expert  gibi çeşitli zorlukta seçenekleri var.  Süreli (2-3 dakika sürecek gibi)  ve zor seçimde oynuyorum ben.  Bilgisayara karşı yarıştığın bu süre sonunda  bulduğun kelimelerin sayısına  ve  toplam puanına bakılıyor.  Ara ara madalya filan alıyorsun.
Uzun ve çok sayıda kelime buldukça madalyaların artıyor.  Zaten epi topu
5 madalya var.  Diğer bir kelime oyunu olan  Bookworm'a  göre,  sıkılmadan daha uzun süre oynanabilir geldi bana,  her ne kadar onun görselleri ve müziği daha iyi olsa da...

Kendi adıma bu oyunda  sözlükten yeni kelimeler öğrenmekten çok,  ne kadar kör olduğumu ve göremediğimi düşünüp  o dizilimi hayvanoğlu hayvanın nasıl bulduğuna filan şaşıyorum.



Download Boggle!  (Soldaki)
Download Boggle Supreme!  (Sağdaki)




--MONOPOLY / BORSA--

Bildiğin Borsa oyunu işte!
Çocukken bunu kutu halinde alıp oynamak öyle kolay değildi,  zira o zamanlar daha 80'lerdi  :p

Şimdi çocukken erişemediğimiz bu oyunu internetten oynayabiliyoruz. Monopoly Here and Now  versiyonu sanki daha hızlı indirilebiliyor ve daha neşeli seslendirilmiş gibi.
Yahoo Games'in hizmetlerinden...

EDIT:   Yahoo Games 2016 yılı itibariyle devre dışı bırakıldı.
Oysa bir zamanlar bir sürü ücretsiz online oyunu,  özellikle kart ve kutu oyununu oynayabileceğiniz,  çok zaman almayan  ara ara atıştırmalık tarz oyunların merkeziydi.  Vize, final haftaları ve uykusuz gecelerin kısa mola durağıydı.  Chess, Arcades, Spades, Hearts, Poker, Diner Dash, Cake Mania, Word Mojo,  Bejeweled  gibi say say bitmez sürüsüne bereket çerezler vardı.  Bu da nostaljik bir bilgi olarak burada bulunsun.



Download Monopoly!  (Soldaki)
Download Monopoly Here and Now!  (Sağdaki)




--FLOWER PARADISE--

Bu da tesadüfen bulduğum bir oyun.  Daha yeni başladığımdan,
1 saat süreli download'larla işin başındayım. Bir 'Son'u olan oyunlardan değil sanırım, öyle eğleniyorsun işte...
Japon Bahçesi, Hawaii Bahçesi, Fransız Bahçesi gibi atraksiyonlar var.  Puzzle'ları çözüp  (bildik Alchemy oyunları)  puan toplayıp biriken  coin'lerin ile çiçek-böcek satın alıp (tüketim toplumu mantığı)  bahçeni tasarlayıp güzelleştiriyorsun.
Çiçek,  hayvan  ve  dekor puanların geliştikçe  seviye atlayıp ilerleyebiliyorsun.  Basit bir oyun ama puzzle'ları zevkli geldi bana.  Müzikleri filan da insanı rahatlatıyor. Sıkıldığınızda rahatlayabileceğiniz bir alternatif.

Download  Flower Paradise!


--Bu arada  "1 saat süreli downloadlar"  demişken;  bu bloğun aynı zamanda ilk yazısı olan  Ravenhearst  oyununu yad etmeden geçmek yakışık almaz.
.

1 yorum:

canilecanan dedi ki...

Bir de şöyle online oynanabilen bir kelime oyunu var.  Ders, kitap okuma aralarında iyi gider:
http://www.wordtwist.org/init.php